Bakte kjøttboller og tomatsaus

70 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk oliven olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 fed hvitløk, finhakket
  • 1 tsk chili flak
  • 2 spsk tomatpuré
  • 790 gram hakkede tomater
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 450 gram hakket biff (lite fett)
  • 1,2 dl ricotta-ost
  • 8 spsk parmesan, revet
  • 2,4 dl rasp
  • 1 stk egg, pisket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 4 stykke brød, fullkorn, ristet

Bruksanvisning

  1. Varm oljen i en kjele på middels varme. Surr løk og 1/3 hvitløk til det er mørt.
  2. Tilsett chiliflak og tomatpuré. Kok i 1 minutt til under omrøring. Tilsett tomat, basilikum, salt og pepper.
  3. Kok opp, skru ned og la det surre med kjøttbollene kokt. Tilbered en smijernpanne ved å smøre med olivenolje.
  4. Forvarm ovnen til 205 ° C. Tilsett ricotta, parmesan, rivjern, egg, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
  5. Alder det med hendene. Form det til kjøttkaker og legg dem i smijernspannen.
  6. Sett kjelen i ovnen. Stek i omtrent 40 minutter. I mellomtiden la sausen surre, rør av og til.
  7. Legg kjøttbollene på en tallerken. Hell tomatsaus over og server med ristet brød.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.


Ernæring (per person)

Kalorier: 620 kcal.

Protein: 29%

Karbohydrat: 32%

Fett: 39%